✓ Vandaag besteld, morgen in huis*** ✓ Verzending € 6,49, Gratis vanaf € 45,-*** ✓ Veilig (achteraf) betalen*** ✓ betaal in 3 delen

Het enkele resultaat weergeven

Vlooien, teken & wormen behandelen bij katten

Onze producten voor vlooien, wormen en teken bij katten omvatten tabletten, pipetten (handig i de nek druppelen) en halsbanden. Deze effectieve oplossingen helpen je kat vrij te blijven van parasieten en zorgen voor een gezonde vacht en darmen.  Kies het juiste middel voor een veilige en zorgeloze bescherming van je kat. Ons advies is dit 2-4 keer per jaar te doen.

Waarom heeft mijn kat vlooien?

Elke kat heeft vlooien, het probleem ontstaat wanneer dit er veel worden. Uit onderzoek is gebleken dat katten vlooien niet van elkaar krijgen maar uit hun omgeving. Bijvoorbeeld eitjes liggen op het vloerkleed of de bank. Daarom is stofzuigen en daarna een omgevingsspray net zo belangrijk als ontvlooimiddelen. De eieren gaan goed op warmte en trilling en daarom ook goed op katten. Deze komen dan ook vaak pas uit wanneer er katten in de buurt zijn.

Hoe weet ik wanneer mijn kat vlooien heeft?

Wanner je kat of kitten veel krabt is de kans groot dat hij of zij vlooien heeft. Het is dan verstandig de vlooienkam erbij te pakken en kijken wat erachter blijft bij je kam. De zwarte bolletjes of puntjes zijn vaak de vlooien eieren. Elke kat heeft vlooien, onze taak is het on dit onder controle te houden.

vlooien shampoo

Katten kunnen ook behandeld worden met een vlooienshampoo, hierna nog wel de omgevingsspray gebruiken voor je bank en vloerkleed.

Welke vlooienmiddelen heb je voor katten?

Je hebt voor katten veel verschillende manieren om het vlooien probleem aan te pakken. De vlooienband is het meest bekend en bestaat al vrij lang, de pillen die kan je aan elke kat geven en het meest verkocht bij ons. Tot slot heb je nog de pipetten, die je als vloeibare olie in de nek kan leegknijpen. Deze laatste is zeer geschikt voor katten die de pilletjes moeilijk doorslikken e.d.

– druppels of pipetten

Deze optie is zeer geschikt voor alle kortharige katten en katten die de pilletjes slecht willen nemen. Een paar druppels in de nek en klaar.

– pillen

De ontvlooi en wormpillen voor katten zijn geschikt voor alle katten. Katten die moeilijk een pil willen slikken neem je het hoofdje voorzichtig naar achter, pilletje erin en over het keeltje aaien. De meeste katten slikken hem zo wel door. Mocht je kat hem niet willen nemen, kan je hem fijnmalen door het voer of een pipetje nemen.

– halsband

Een halsband is een prima alternatief voor pillen of pipetten, maar deze dood niet heel goed de vlooien het is meer voor erbij of als je kat niet zo veel last hiervan heeft. Deze is minder geschikt voor kittens, jonge poezen of de oudere kat omdat hun weerstand minder is en vlooien meer kans hebben.

Mocht dit allemaal toch niet fijn gaan, dan kan je altijd nog een injectie tegen vlooien bij je dierenarts halen.

– Omgevingsspray

Een omgevingsspray is van groot belang om de vlooien bij je kat of kitten te kunnen aanpakken. Deze zitten niet alleen op jouw kat, maar ook op de omgeving en wachten totdat jouw kat voorbij komt lopen om dan over te springen. Ons advies is daarom ook ontvlooimddel met een pipetje of pil en daarna direct de spray over je bank, tapijt e.d. sprayen.

Vanaf welke leeftijd mijn kitten ontwormen

Kitten worden vanaf 3 weken ontwormd, hierna om de 2 weken herhalen tot je kitten 3 maanden oud is. Herhaal de ontworming bij jonge katten elke maand totdat ze een half jaar oud zijn.

Een volwassen kat moet 2 tot 4 keer per jaar ontwormd worden. Dit kan met een pilletje.

Hoe zie je of een kat wormen heeft?

Wanneer je kat ernstig vermagerd of diarree heeft is het verstandig hem een wormentabletje te geven. Grote kans dat hij wormen heeft. Je kan het ook zien bij braken of zijn ontlasting. Genezen is lastiger dan preventie. Ons advies is daarom 2-4 keer per jaar je kat te ontwormen.